Babici za rojstni dan

Ob besedi babica nam postane vedno toplo pri srcu, saj je povezana z našim zgodnjim otroštvom, ko nas je razvajala, nam kuhala in pekla najboljše dobrote, nam brala pravljice, njena roka nas je božala in bila je vedno z nami, ko smo objokani in razočarani potrebovali tolažbo in toplo besedo. babici-za-rojstni-dan

Skratka ta oseba je bila za nas in je še za mnoge poosebljena milina in čista ljubezen.
Zato je pomembno, kako ji bomo voščili za rojstni dan in se ji na ta način vsaj malo oddolžili za njeno neizmerno dobroto in brezmejno ljubezen do nas, vnukov. V preteklosti je bila podoba babice povezana s staro, sivolaso žensko, zgubano in po možnosti s palico za lažjo hojo.
Bila je oblečena v predpasnik, z ruto na glavi in z visokimi copati in njen glavni hobi je bilo gospodinjstvo in vse, kar je povezano z njim. Žrtvovala se je za družino, nič ji ni bilo storiti zanjo in ob njenem rojstnem dnevu so ji njeni bližnji podarili kakšen pleten pulover, plet ali naglavno ruto, oziroma tople nogavice za zimo. Vedno je rekla, da vse to ni potrebno. Skratka, bila je skromna in pretirano izražanje pozornosti in zapravljanje denarja za darila zanjo so se ji zdeli odveč.

Dandanes pa so babice povsem drugačne. Prizadevajo si izgledati mlajše in zato skrbijo za svoj videz z ustrezno nego in telovadbo. Udeležujejo se najrazličnejših dejavnosti, veliko potujejo in se družijo. Skratka, so aktivne in gospodinjstvo jim ni več na prvem mestu. Še vedno se rade posvečajo vnukom, ti pa jih včasih kličejo kar mama.

babica-rojstni-dan
Vozijo avto in vnuke peljejo na razne aktivnosti in jih mnogokrat povabijo na izlet in na potovanje in od tega ostane morje digitalnih fotografij in nepozabni spomini, ki grejejo srce v mrzlih zimskih večerih.
Ko sodobni babici voščimo za rojstni dan in ji zaželimo veliko zdravja, ji podarimo knjigo, kakšno vstopnico za gledališče ali opero, darilni bon za masažo ali vozovnico za izlet v tujino. Doma ji pripravimo tudi lepo zabavo s pogostitvijo, na kateri bodo prisotni vsi družinski člani in blestela bo od sreče. Pa na rojstnodnevno torto ne smemo pozabiti, nanjo pa ne damo svečk, sa je naša babica enkratna in brezčasna in neobremenjena z leti, ki so zanjo samo številke.