Pesem za rojstni dan

Pesem za rojstni dan lahko še nadgradi pozornost do slavljenca, ki jo je že tako deležen v veliki meri v času praznovanja osebnega praznika. Sestavi se lahko že prej in ustvari jo nekdo, ki se spozna na rime in ki dobro pozna slavljenca. Izbrati mora takšno vsebino, ki se bo dotaknila osebe, ki slavi, kot tudi povabljencev. pesem-rojstni-dan

Lahko pa se izbrana pesem prebere na samem praznovanju iz kakšne zbirke znanih avtorjev, ki jih ima slavljenec rad in jih ceni. Pesem se lahko pošlje tudi že vnaprej, s čestitko. To dejanje lahko še bolj razveseli posameznika kot nekatera draga darila, ki so brez duše in ostajo pozabljena v zaprašenih kotih, pesem pa ostane za vedno in se zasidra v dušo in srce, je večna.

Kakšne so pesmi za rojstni dan?

Biti morajo prilagojene starosti,okusu in življenskemu stilu posameznika, ki slavi. Izbiramo lahko med pesmimi za otroke, najstnike, odrasle, starejše osebe, za osebe na življenskih prelomnicah in smo prepričani, da bo pesem zadela v polno in navdušila slavljenca. Vsebina vse navedene poezije pa mora biti, zaradi praznika, optimistična, zanosna in obetajoča.

pesem-za-rojstni-danNikakor sem ne sodijo temačne misli, polne negotovosti in strahu. Nasprotno! Dajati morajo upanje in navdih za izboljšanje obstoječega stanja, ki je morda trenutno v molu.

Povabljenci in slavljenec se morajo ob teh verzih veseliti, na obrazih se jim mora prikazati nasmeh in vzhičeni morajo biti, ker so slišali nekaj lepega,namenjenega samo slavljencu, ki ga častijo in slavijo povabljenci, katerim je oseba, ki slavi, draga in ji iskreno želijo vse najboljše. Pesem mora biti napisana iz srca in takšna bo, ne glede na vsebino in na tip slavljenca dosegla svoj namen.

Saj se še tako trda in neizprosna oseba omehča, ko sliši nekaj lepega na svoj račun. Zato ni odveč namig, da poleg daril sestavite tudi kakšno pesem, saj boste na zabavi blesteli in spoznali kakšno sorodno dušo, s katero boste lahko izdali kakšno pesniško zbirko, če se bodo rime množile ali pa vas bo morda nekdo vpliven opazil in označil kot izjemen talent in vam bo utrl pot med pesniške zvezde.