5 idej za izvirna darila za moške

Se tudi vi vsako leto znova sprašujete, kaj podariti očetu, možu, prijatelju, bratu ali sodelavcu? Pri izbiri darila za rojstni dan imejte v mislih, naj bo le-to čim bolj izvirno, unikatno in naj sledi željam in zanimanjem osebe, ki slavi svoj osebni praznik.

Darila za moške naj bodo zato čim bolj preprosta in predvsem uporabna, da jih bo slavljenec tudi v prihodnosti lahko uporabljal in ne le pospravil v omaro. Pred nakupom darila za rojstni dan naredite plan in si na list papirja zapišite odgovore na vprašanja, kot so:

 • S kakšnim hobijem se slavljenec ukvarja?
 • Na kakšen način se sprošča?
 • Je ljubitelj hrane in pijače ter, ali rad kuha?
 • Kakšen je njegov osebni stil?

Sedaj, ko imate pripravljen načrt, si lahko v nadaljevanju preberete nekaj izvirnih idej, da se boste lažje odločili, kaj podariti svojemu bližnjemu.

Pokloni za slavljenca, ki je ljubitelj kave

Ljubitelju kave in njenih arom lahko podarite različne izdelke, ki so vezani na pripravo in ritualno pitje kave. Najboljša darila za rojstni dan namreč vzbujajo okuse in čute, še posebej, če je kava prvovrstna in izdelana iz najbolj finih kakavovih zrn. V spletni trgovini www.goriladarila.si si lahko ogledate in tudi naročite posebna darila za moške, ki bodo zadovoljila tudi najbolj strastne pivce kave. Izbirate lahko med:

 • Kavni aparat za pripravo turške kave
 • Mešanica kave iz sedmih vrst kavnih zrn, ki daje tudi prefinjen okus po mandljih in čokoladi
 • Darilni paket treh različnih aromatiziranih kav v lično zapakirani embalaži
 • Skodelica za kavo, na katero bo slavljenec lahko pisal z uporabo krede

Pokloni za slavljenca, ki veliko piše

Prestižna pisala, kakovostni kemični svinčniki in nalivna peresa spadajo med uporabna in izvirna darila za moške, še posebej, če slavljenec veliko piše in potrebuje kakovostno pisalo. Pisalo in nalivno pero bo lahko uporabljal v službi, ko bo podpisoval pogodbe in dokumente, pri tem pa ga bo kemični svinčnik ves delovni čas opominjal na lep spomin ob praznovanju osebnega praznika in osebe, ki je kemični svinčnik tudi podarila.  

Darilni seti parfumov za tiste s prefinjenim stilom

Izvirna darila za rojstni dan so lahko tudi v obliki parfumov in ostalih kozmetičnih dišav. Takšnega poklona bodo veseli predvsem tisti slavljenci, ki radi lepo dišijo. V darilnem setu pa lahko poleg parfuma kupite tudi trdo ali tekoče milo za prhanje, ki imata enake dišave kot parfum.

Darila za moške v obliki parfumov naj vsebujejo čutne in lesne dišave, predvsem vonje sandalovine, ki temeljijo na bogatih osnovah pačulija. Izogibajte se pretirano cvetličnih in sladkih dišav, saj so le-te bolj primerne za ženske.

Rojstnodnevni pokloni v obliki copat in nogavic

Odlična darila za rojstni dan so tudi nogavice in copati s posebnimi napisi, saj so ti pokloni izredno udobni in uporabni, a hkrati jim njihovo izvirnost dajejo različni napisi, ki jih oblikujete po lastnih željah. Pri tem je najbolje izbrati takšne nogavice, ki v svoji surovinski sestavi vsebujejo največ bombaža.

Za poklon pa je najbolje izbrati takšne copate, ki imajo debelejši podplat s trpežno in nedrsečo gumo. Tudi copati ponujajo številne možnosti izbire, kar se tiče barv in vzorcev. Če želite, da je poklon še nekoliko bolj oseben, lahko naročite vezenje po meri in na copate pripišete neko posvetilo ali ime slavljenca. Zelo popularni so tudi copati s sliko posameznega  znamenja v horoskopu.

Pokloni za slavljenca, ki uživa v okušanju čokolade  

Čokolada že dolgo ni več samo čokolada, ki jo lahko kupite v običajnih trgovinah in katera vsebuje veliko sladkorja in le malo prave čokolade. Obstajajo tudi prvovrstne čokolade, narejene iz aromatičnih in bogatih okusov. Poleg tega pa so zapakirane v lično embalažo in kot take več kot primerne, da jih poklonite bližnjemu za njegov osebni praznik.

Darila za rojstni dan v obliki prvovrstnih darilnih paketov čokolad so na voljo v spletni trgovini goriladarila.si, kjer lahko najdete izvirne čokolade z različnimi dodatki, ki njen okus še dodatno aromatizirajo. V spletni trgovini boste tako našli tudi:

 • Darilni paket čokoladnih cigar s konjakom, kjer so praline polnjene s prvovrstno čokolado, zraven pa je tudi manjša steklenička s konjakom.
 • Darilni paket čokolad, ki vsebuje temne in zelo temne čokolade s praženimi bučnimi semeni in vrhunskim bučnim oljem.
 • Čokoladne kroglice v ličnem pakiranju, polnjene z borovničevim likerjem.

Čokoladna darila za moške pa zajemajo tudi darilni paket čokolade s praženimi bučnimi semeni in steklenico kakovostnega slovenskega bučnega olja. Odličen je tudi darilni paket, ki vsebuje čokoladne kozarčke in vrhunski orehov liker.