Vabilo za rojstni dan

Vabilo mora biti izvirno sporočilo naslovniku. Slavljenec lahko vabila napiše in pošlje po navadni pošti, elektronski pošti ali jih osebno vroči. Danes se za rojstnodnevne zabave odloča veliko več slavljencev, predvsem so to naši najmlajši. Le-ti komaj čakajo, da lahko svojim prijateljem razdelijo vabila za zabavo rojstnega dne. vabilo-za-rojstni-dan Največkrat ga naši najmlajši napišejo sami, starši pa smo v pomoč pri organizaciji. Vabilo predstavlja sporočilo, v katerem slavljenec prijazno vabi prijatelja, znanca in sorodnika na rojstnodnevno zabavo. Najpogosteje se vabilo za rojstni dan pošlje en teden pred dogodkom. Na vabilu je naveden naslovnik, datum, kraj, kjer bo potekala rojstnodnevna zabava in ura. Priznati moramo, da se vsakdo razveseli vabila na rojstnodnevno zabavo, saj se pri tem počutimo kot pomembne osebe v slavljenčevem življenju. Besedilo oziroma sporočilo lahko napišemo sami ali ga najdemo na spletnih straneh, kjer vpišemo samo podatke in odpošljemo naslovniku. Besedilo v vabilu naj bo izvirno in prijazno vabljeno.

Vabilo za rojstni dan za različne starosti

Vabilo lahko izdelamo sami s pomočjo različnih materialov, barv, slik, itd. Najlepše vabilo je lahko izdelano iz preprostega barvnega papirja, ki mu lahko dodamo kakšno pentljo, kamenček, list, skratka kar nam srce poželi. Papir priklonimo in na notranji strani dodamo prijetno besedilo, kjer prijazno vabimo svoje prijatelje in sorodnike na zabavo. Rojstni dan je pomemben dan slavljenca, zato mora biti zabava prijetna in razgibana ter pripravljena z zadovoljstvom. To velja predvsem, če gre za otroško zabavo, kjer mora biti polno dogajanja in otroškega smeha. Ko gre za vabilo na rojstnodnevno zabavo starejših ljudi, je vabilo vizualno bolj resno, uglajeno in elegantnega videza. Predvsem takrat, ko slavljenec praznuje svoj rojstni dan v kakšni restavraciji, kjer bo pojedina in umirjena, sproščena glasba. V takšnih primerih vabila ne pošiljamo elektronsko ali po sms-u, ampak osebno vročimo naslovniku oz. povabljenemu.primer-vabila-za-rojstni-dan

Če gre za slavljenca mladih oz. srednjih let, ki želi rojstnodnevno zabavo za svoje prijatelje in sorodnike prirediti kot piknik, potem lahko slavljenec vabilo s sporočilom pošlje po sms-u. Prednost v tem pred elektronskim sporočilom je, da mu lahko le-ti takoj odgovorijo na vabilo. Slavljenec zato prej izve, koliko povabljenih se bo udeležilo njegove rojstnodnevne zabave in se lahko nanjo bolje pripravi. Vabilo je sporočilo slavljenca in je prijetno presenečenje za vabljenega, saj mu s povabilom na njemu drag dogodek izraža naklonjenost. Še zadnji napotek za pisanje vabila: sporočilo v vabilu naj bo kratko in jedrnato.